Geplaatst op Geef een reactie

Advies van Matthieu Ricard

Beste vrienden,


Ik weet dat veel mensen zich gedesoriënteerd en angstig voelen, door deze epidemie, die zo vele mensen in de wereld raakt.
Natuurlijk moeten we alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen nemen, om te voorkomen dat het een wereldwijde catastrofe wordt.
De mensheid is niet meer gewend aan dit soort wereldwijde gebeurtenissen die zich buiten ons controlerend vermogen afspelen. We zijn er zó aan gewend dat de mens de natuur domineert en gebruikt ten faveure van zichzelf – wat natuurlijk een buitengewoon naïef concept is… Wellicht is het tijd om eens diep te reflecteren op datgene wat echt belangrijk is in ons leven, en dat op een rijtje zetten.
En dat we de tijd die we hebben in dit leven gebruiken om werkelijk elk moment dat zich voordoet volledige aandacht te geven. We zouden die tijd moeten doorbrengen in een staat van vriendelijkheid, mededogen en innerlijke bevrijding, terwijl we de diepte van de natuur van de geest ervaren.
Ik wens iedereen het allerbeste en mijn nederige gebeden zijn voor hen die geraakt zijn door deze epidemie. Ik denk ook aan iedereen in alle nederigheid.
Zorg goed voor jezelf en zorg ook voor anderen.

Matthieu Ricard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *