Yantra programma, activiteiten

Op het goede spoor, boeddhistische vrijdagavonden … het kostbare mensenleven

5 Boeddhistische avonden, voorjaar 2020 door Anne Veen

Vrijdag 24 april en 22 mei

20.30 – 21.30 uur, Vipassanacentrum

“Het kostbare mensenleven”

Cursus: Volwassen worden duurt je hele leven

Begeleiding: Anne Veen

No, you can’t always get what you want
You can’t always get what you want
You can’t always get what you want
But if you try sometime you find
You get what you need.

Dit gegeven is in de boeddhistische wereld bekend geworden als de eerste van de vier edele waarheden: Het leven loopt niet altijd op rolletjes, gaat soms stroef en af en toe schuurt het. Als kind zijn we waarschijnlijk geneigd om in eerste instantie anderen de schuld te geven, toch onze zin te willen krijgen en kunnen we ons maar moeilijk neerleggen bij het feit dat we niet altijd ons gelijk krijgen. Het leven valt niet altijd mee … de Rolling Stones zagen het en maakten er een song over. Ook de Boeddha merkte het 2500 jaar geleden al op. Boeddha was geen uitvinder, maar vooral iemand die goed keek, een ontwaakte, die de wereld en de verschijnselen helder zag zoals ze zijn. Het leven is niet eerlijk en fair en dat blijft moeilijk te accepteren. Opgroeien betekent hier een weg in vinden, je verhouden tot de realiteit en als volwassene gaan accepteren dat het leven nu eenmaal niet is zoals wij vinden dat het zou moeten zijn. Zelfs als volwassene staan we vaak nog maar in de kinderschoenen als het om spirituele ontwikkeling gaat. Misschien zijn we op een gegeven moment wel een beetje opgegroeid, maar eigenlijk is dat nog maar het begin van ons waardevolle mensenleven.

We gaan dit voorjaar gewoon verder met ons kostbare mensenleven. Immers echt volwassen worden duurt je hele leven. Deze vrijdagavonden zijn open en toegankelijk voor iedereen, ook voor diegenen die gewoon een keer willen komen kennismaken.

Wilt U graag op der hoogte gehouden worden per mail, stuur dan even een berichtje naar oldorp@hetnet.nl

info vipassanacentrum

EMAHO (=How wonderfull )


Bertine van Aalderen, aura-reading

Een aurareading geeft informatie over jou en je leven, je beweegredenen en je mogelijkheden. De aura (je uitstraling) bevat informatie over wie je bent, wat er binnen in je gebeurt en is gebeurd, wat je kwaliteiten en eventuele belemmeringen zijn. Mijn ervaring is dat een reading je makkelijk in contact brengt met jouw eigen, unieke kwaliteiten en inzicht geeft in aandachtspunten. Deze (h)erkenning heeft een positief effect op de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Lijkt het je leuk om eens met andere ogen naar jezelf te kijken? Maak dan een afspraak!

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en de kosten zijn €27,50*.

2020: 11 April, 2 Mei

Voor de indeling van de middag is het nodig om van te voren een afspraak te maken. Dat kan in de winkel, telefonisch via 050 313 60 64 of per mail: info@yantra.nl.
* deze prijs geldt alleen voor de sessies bij Yantra.

Voor meer informatie ga naar bertinevanaalderen.nl/reading.

_________

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding.png

Kennismaken met Bowen therapie Anouchka Beusekamp

zaterdag 4 April, 9 Mei, 13 Juni 13.00 tot 16.00 uur, 10 – 15 minuten voor € 5,-

Bowen Therapie is een zachte manuele aanraking, die werkt op het bindweefsel en verrassend goede resultaten heeft bij veel lichamelijke klachten. Ook als deze al langer bestaan.


Bowentechniek ontspant het bindweefsel, door korte rolbewegingen. Het geeft zo impulsen, die het zelf-herstellend vermogen activeren. Deze impulsen werken door in alle lagen van je lichaam en bereiken zo spieren, pezen, botten en organen. Het resultaat is minder pijn, betere doorbloeding, meer mobiliteit, meer rust, betere slaap, sterkere weerstand en betere orgaanfunctie.

Bowen therapie kan veelzijdig worden ingezet. Bijvoorbeeld bij rugpijn, nek- en schouderklachten, astma, hyperventilatie, gewrichtspijn, hoofdpijn, darmproblemen, slapeloosheid, overmatige stress, hooikoorts, adhd, add, rsi om er een paar te noemen. Geschikt voor alle leeftijden; baby’s, kinderen, volwassenen en senioren.

Er wordt niet gemasseerd, gemanipuleerd of gemobiliseerd.


De astrologiedag op zaterdagdag 21 maart 2020 is uitgesteld tot in het najaar.