Yantra programma, activiteiten

Op het goede spoor, boeddhistische vrijdagavonden … het kostbare mensenleven

4 Boeddhistische avonden, najaar 2019 door Anne Veen

Vrijdag 15 nov. en 13 december

20.30 – 21.30 uur, Vipassanacentrum

“Het kostbare mensenleven”

Het is altijd weer een uitdaging om een kapstok te vinden om onze vrijdagavonden aan op te hangen. Het komende najaar zullen we met boeddhistische ogen kijken naar de rol van spiritualiteit in verschillende levensfasen. Volgens de Boeddhisten beschikken we over een kostbaar mensenleven met acht vrijheden en tien rijkdommen, maar realiseren we ons dat wel en hoe gaan we met dit kostbare mensenleven om ? Een nieuw leven, hoe kijken boeddhisten daar tegen aan en hoe zien boeddhisten het ontstaan van bewustzijn in een nieuw mensenleven? Op welke manier groeien kinderen vervolgens op en wat kan daarin de rol zijn van boeddhistische waarden. Wat is de rol van “karma” bijvoorbeeld. Op welke manier gaan we in ons (latere) leven om met voorspoed en met tegenslagen, met ambitie en teleurstellingen, met groei en met verminderde levenskracht en gezondheidsproblemen. Hoe staan boeddhisten tegenover de laatste fase, het einde van het leven en het sterven? Genoeg stof om over te spreken, om over na te denken en te mediteren.

Zoals altijd is iedereen van harte welkom, dus ook diegenen die gewoon een keer willen komen kennismaken.

Wilt U graag op der hoogte gehouden worden per mail, stuur dan even een berichtje naar oldorp@hetnet.nl

info vipassanacentrum

EMAHO (=How wonderfull )


Bertine van Aalderen, aura-reading

Een aurareading geeft informatie over jou en je leven, je beweegredenen en je mogelijkheden. De aura (je uitstraling) bevat informatie over wie je bent, wat er binnen in je gebeurt en is gebeurd, wat je kwaliteiten en eventuele belemmeringen zijn. Mijn ervaring is dat een reading je makkelijk in contact brengt met jouw eigen, unieke kwaliteiten en inzicht geeft in aandachtspunten. Deze (h)erkenning heeft een positief effect op de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Lijkt het je leuk om eens met andere ogen naar jezelf te kijken? Maak dan een afspraak!

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en de kosten zijn €27,50*.

2019: 28 November en 14 December.

2020: 18 Januari, 15 Februari, 5 Maart, 14 Maart, 11 April, 2 Mei

Voor de indeling van de middag is het nodig om van te voren een afspraak te maken. Dat kan in de winkel, telefonisch via 050 313 60 64 of per mail: info@yantra.nl.
* deze prijs geldt alleen voor de sessies bij Yantra.

Voor meer informatie ga naar bertinevanaalderen.nl/reading.

_________

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding.png

Kennismaken met Bowen therapie Anouchka Beusekamp

zaterdag 4 januari, 1 februari en 7 maart 13.00 tot 16.00 uur, 10 – 15 minuten voor € 5,-

Bowen Therapie is een zachte manuele aanraking, die werkt op het bindweefsel en verrassend goede resultaten heeft bij veel lichamelijke klachten. Ook als deze al langer bestaan.


Bowentechniek ontspant het bindweefsel, door korte rolbewegingen. Het geeft zo impulsen, die het zelf-herstellend vermogen activeren. Deze impulsen werken door in alle lagen van je lichaam en bereiken zo spieren, pezen, botten en organen. Het resultaat is minder pijn, betere doorbloeding, meer mobiliteit, meer rust, betere slaap, sterkere weerstand en betere orgaanfunctie.

Bowen therapie kan veelzijdig worden ingezet. Bijvoorbeeld bij rugpijn, nek- en schouderklachten, astma, hyperventilatie, gewrichtspijn, hoofdpijn, darmproblemen, slapeloosheid, overmatige stress, hooikoorts, adhd, add, rsi om er een paar te noemen. Geschikt voor alle leeftijden; baby’s, kinderen, volwassenen en senioren.

Er wordt niet gemasseerd, gemanipuleerd of gemobiliseerd.