Yantra programma, activiteiten


Informatiemiddag zijns-oriëntatie & gezonde zelfliefde door Liesbeth van der Heide

Zaterdag 22 augustus 14.00 – 15.30 uur


Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van Zijns-oriëntatie, een integraal levenskunst-pad waarin spirituele beoefening en elementen van psychologie gecombineerd zijn. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude (overlevings–) patronen die ons opgetrokken, onrustig en onvervuld maken. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Deze zoekende houding maakt dat je, je verwijdert van de bron van liefde die in jezelf besloten ligt. In de cursus leer je hoe je (weer) in contact kunt komen met die liefde. Zo ontspan je, durf je weer aanwezig te zijn bij wat in je leeft en ontwikkel je compassie naar jezelf en anderen. Je energiesysteem komt tot rust waardoor je evenwicht herstelt en het besef van verbondenheid.

Cursus Gezonde Zelfliefde

Op 4 september start de cursus (8 vrijdagmiddagen) in centrum De Poort te Groningen. Heb je interesse? Kom dan naar deze informatiemiddag.

I.v.m. beperkt aantal plaatsen vragen wij u om tevoren aan te melden via liesbeth@dewakkerkusser.nl of 06 – 24 22 02 90. Meer informatie: www.dewakkerkusser.nl/gezonde-zelfliefde.


Komend najaar gaan we de draad weer zo goed mogelijk oppakken. Er zijn twee avonden van Anne Veen gepland in het Vipassana-centrum. Een nadere beschrijving volgt nog, maar omdat de data nu bekend zijn alvast een aankondiging in het kort:

23 Oktober: “Als je wereld instort” (wat dan ?)

Een toepasselijke titel lijkt me, nu het iedereen duidelijk geworden is dat ons leven zo maar op eens onverwacht op z’n kop kan staan. We zijn even flink wakker geschud en realiseren ons dat de realiteit niet zo maakbaar en voorspelbaar is als we soms dachten. Natuurlijk passen we ons zo veel mogelijk aan de nieuwe situatie aan en doen we wat redelijkerwijs binnen ons vermogen ligt.

Volgens Pema Chödron is het echter minstens zo verstandig  om de realiteit onder ogen te zien en jezelf niet te misleiden, want juist dat is volgens haar de bron van het lijden. Juist in moeilijke tijden is het mogelijk om pijnlijke emoties te gebruiken als sleutel tot wijsheid, zelfkennis en innerlijke vrede.

De titel van een boek van het boek van Pema Chödron zegt het al: Als je wereld instort, wat dan ? Zij laat in dit boek zien op welke effectieve manier het boeddhisme in staat is om orde te scheppen in een leven vol chaos.

13 November: “Gaan en doorgaan” ( Leven en dood in de tibetaans-boeddhistische traditie)

Het moment van sterven is een magisch mysterieus moment. Alles houdt op en toch gaat alles ook door. Dat is moeilijk te rijmen, onbegrijpelijk en moeilijk te accepteren.  De basis in ons leven, ons houvast en datgene dat ook zo zichtbaar en herkenbaar is voor anderen, onze persoon houdt op te bestaan en komt in deze vertrouwde vorm nooit meer terug. De essentie van het leven, de kern van de persoon, onze geest, de energie, onze spirit gaat door en gaat niet verloren. Deze eeuwige waarheid hebben alle spirituele tradities bezig gehouden en geïnspireerd. In de tibetaans boeddhistische traditie heeft men deze wonderbaarlijke overgang van het ene naar het andere bestaan uitgebreid bestudeerd en met name het tibetaanse dodenboek is een bron van troost en inspiratie.

Informatie volgt o.a. op de site van het Vipassanacentrum: https://www.vipassana-groningen.nl/wp/programmaoverzicht/


Bertine van Aalderen, aura-reading

Een aurareading geeft informatie over jou en je leven, je beweegredenen en je mogelijkheden. De aura (je uitstraling) bevat informatie over wie je bent, wat er binnen in je gebeurt en is gebeurd, wat je kwaliteiten en eventuele belemmeringen zijn. Mijn ervaring is dat een reading je makkelijk in contact brengt met jouw eigen, unieke kwaliteiten en inzicht geeft in aandachtspunten. Deze (h)erkenning heeft een positief effect op de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Lijkt het je leuk om eens met andere ogen naar jezelf te kijken? Maak dan een afspraak!

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en de kosten zijn € 30,- * We hebben met Bertine voor het komende najaar de volgende data gepland: 5 September, 3 Oktober, 7 November, en 12 December (Vanaf 11.30)

Voor de indeling van de middag is het nodig om van te voren een afspraak te maken. Dat kan in de winkel, telefonisch via 050 313 60 64 of per mail: info@yantra.nl.
* deze prijs geldt alleen voor de sessies bij Yantra.

Voor meer informatie ga naar bertinevanaalderen.nl/reading.


Astrologie – Tom Veltjen

Komende maanden bestaat er de mogelijkheid om in Yantra je horoscoop te laten trekken en een kortdurend consult met uitleg te krijgen.
Astroloog Tom Veltjen komt op verschillende zaterdagen naar Yantra en is de hele middag beschikbaar. Een kort consult zal vooral gaan over de basis ingrediënten van de horoscoop. Astrologie is een prachtig instrument om inzicht te krijgen in jezelf. Allerlei processen, talenten, uitdagingen en actuele vraagstukken kunnen met astrologie verdieping en inzicht geven.
Nog interessanter wordt het als het al kan gaan over je levensbestemming, talenten of specifieke uitdagingen in dit leven. Per consult gaan we zien wat zich aandient.
Een consult van 30 minuten voor € 20

Voor een goede horoscoop is het belangrijk om je geboorte tijd, je geboorteplaats en dag van geboorte te weten. Probeer die informatie dus zo nauwkeurig mogelijk mee te nemen.

Zaterdag 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 14 november, 13 december (12.00 – 16.00 uur)

Een afspraak maak je door naar Yantra te bellen 050 313 60 64 of per mail: info@yantra.nl.