Over klankschalen

Klankschalen.

Klankschalen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya. Ze worden onder andere gebruikt als eetkommen en offerschalen,  maar wij kennen ze toch voornamelijk als slaginstrument. Ze worden onder andere gebruikt aan het begin en einde van meditatie-sessies aan te geven, het geven van klankschaal concerten en meditatieve healing-sessies

Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting, en klankkleur. (en prijs natuurlijk) en iedereen heeft dus ook een eigen persoonlijke voorkeur. Het is niet te zeggen dat de ene schaal beter of slechter is dan de andere, maar wel dat de ene of andere schaal beter of slechter bij je past.

De enige manier om een klankschaal te kiezen is luisteren net zoals je dat bij het kiezen van een ander instrument zou doen. Elke klankschaal heeft een immers een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

Bij ons in de winkel heeft u de gelegenheid om schalen op een rustige plek te beluisteren. Bijvoorbeeld als u een combinatie wilt  kiezen met schalen die u al heeft

Toch valt er ook nog wel iets over de achtergrond van klankschalen te vertellen:

Klankschalen (singing bowls) zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya. Ze worden gebruikt als eetkommen, offerschalen en slaginstrumenten. De oorsprong en de legering van de klankschalen is niet geheel bekend en verschilt van werkplaats tot werkplaats. (Het geheim van de smit)

Klankschalen zien er prachtig uit en zijn gemaakt van verschillende soorten metaal. Er bestaat een mooi verhaal dat de klankschalen bestaan uit de zeven metalen; goud, zilver, koper, kwik, lood, ijzer en tin. Deze zeven zouden staan voor de zeven zichtbare hemellichamen uit ons zonnestelsel. Misschien is dat tegenwoordig niet meer het geval, maar in ieder geval is het zo dat het hele universum in een mooie klankschaal resoneert.

Omdat elke klankschaal uniek is hebben we in onze winkel dus een aanbod dat voortdurend wisselt.